Victor Ponta si „Piata Universitatii”

In cazul in care nu stiati, fenomenul “Piata Universitatii” a fost o miscare de sustinere a lui Ion Iliescu. Cel putin asta lasa de inteles Victor Ponta, care tot insista sa ne aduca aminte de prezenta sa printre golanii care ocupau centrul Bucurestilor. Cea mai recenta ocazie s-a intamplat sambata, la impreunarea socialisto-liberala. “Ultima data cand am fost alaturi de liberali a fost in iunie ’90, in Piata Universitatii.” Cum Ponta glasuieste astfel, foarte mandru de trecutul sau, din postura de tanar carlan in turma lui Ion Iliescu, ar trebui sa ne reevaluam putin istoria, in acord cu firul logic al afirmarii
si devenirii liderului politic principial aflat acum in fruntea FSNFDSNPDSRPSDUSL.

Pe data de 22 aprilie 1990, un grup de cetateni de bine se instaleaza in Piata Universitatii, pe care o declara “Zona libera de neo-mosierism”. Oamenii isi manifestau in acest mod profunda indignare fata de proliferarea in societate a unor actiuni cu vadit caracter dusmanos la adresa noilor cuceriri ale
Revolutiei, in frunte cu prezenta domnului Ion Iliescu la conducerea statului. Protestatarii se temeau ca dreptul lor la salam cu soia, garantat de domnul presedinte Ion Iliescu, va fi pus in pericol de intoarcerea mosierilor Corneliu Coposu si Doina Cornea. Acestia manipulau deja o masa consistenta de elemente declasate si drogate, in tentativa lor disperata de a instala un regim bazat pe salam de origine nesanatoasa. In fata provocarilor istoriei, tanarul Ponta, pe atunci elev, decide ca trebuie sa se implice. Cu o vibranta constiinta revolutionara, abia tradata de profilul argentinian, Victor Ponta organizeaza un grup de colegi, cu care se alatura manifestantilor din Piata Universitatii. Ponta va fi alaturi de sustinatorii domnului Ion Iliescu pana la capat, adica pana la victoria finala asupra mosierilor, survenita in luminoasele zile de 13-15 iunie 1990. Atunci, micul grup de idealisti din Piata primeste un masiv sprijin din partea maselor populare, cu deosebire tineri intelectuali si studenti. In fata unei asemenea demonstratii de forta, inspaimantati de hotararea care sclipea in ochelarii manifestantilor, terorizati de felul in care acestia si-ar putea folosi pixurile si riglele, Coposu si Doina Cornea se retrag. Ei decid sa ne lase sa ne alegem singuri viitorul si se intorc la mosiile lor de la Paris.

Devotamentul si curajul din Piata Universitatii ale tanarului, pe atunci adolescent, Victor Ponta nu au fost uitate. Tovarasii domnului Ion Iliescu i-au studiat cu atentie dosarul si au decis ca merita chiar si sa-i conduca. Cat despre insusi Victor Ponta, acesta are toate motivele sa faca apel la trecutul sau revolutionar cat mai des. Pentru ca traseul sau chiar reprezinta o performanta. A reusit in politica de prim rang aplicand consecvent si fara compromisuri unul dintre principiile care au stat la baza fenomenului “Piata Universitatii”: sa pastreze viu in politica spiritul domnului Ion Iliescu.

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Victor Ponta si „Piata Universitatii””

  1. mariusmioc Says:

    Să adăugăm la toate acestea prezenţa lui Petre Roman – celălalt idol al Pieţii Universităţii – în PNL. Astfel, alianţa PSD-PNL reface alianţa Iliescu-Roman din decembrie 1989.

  2. constatator Says:

    In acest context trebuie remarcata modestia lui Miron Cozma. El nu se mai lauda ca a fost in Piata, alaturi de Ponta si de liberali:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: